EldaPhotoBlog

"Minden egyszerű dologban ott van a csoda, csak meg kell találni a módját annak, hogy megláthasd! Ha pedig megláttad, miért ne örökítenéd meg, hogy osztozhass a csodában másokkal is?"

Kapcsolat

Kérdéseiddel, javaslataiddal keress meg bátran e-mailben vagy a Facebookon is írhatsz nekem!


eldaphoto@yahoo.com Eldaphoto a Facebookon

Köszönet

FotoArt Fotósiskola


Jamrik Vilmos

Kadosa Zoltán

Körber László

Kovács P. Attila

Láng István

Bodnár István

Farkas László


Modellek


Gyöngyösi Zsófia

Takács Ferenc


Dunaharaszti Városi Könyvtár


Táborosi Zoltánné



Családom



Kedves és családja

Nővérkém, sógorom és a Lányok

Anyukám

Referenciák

JeweleryShop

Színes pöttyök a világból

Eldus 2011.09.26. 07:34

 

Kedves Olvasók!

 

Hétfő reggel lévén arra gondoltam, hogy mivel még úgyis a legtöbben álmatagon olvassátok a bejegyzésemet, valami olyannal rukkolok elő, aminél nem feltétlenül baj, ha kicsit még homályos a látásotok. Nem kell tehát megijedni, a szemüveg jó helyen van és a még egy kávéra sincs szükség. Ezek a képek bizony tényleg homályosak - túlságosan is :)

A délutáni olvasóknak üzenem, hogy éles szemmel is van szépség ezekben a képekben, a reggel idelátogatók pedig jöjjenek vissza a kávéjuk után is, ők duplán élvezhetik ma a blogbejegyzést :)

Van tehát az a jelenség, amikor totál életlen felvételek születnek, és egészen ritkán van csak úgy, hogy véletlenül (pl ha elfelejtjük visszakapcsolni az AF-et...) Ez a bokeh, én pedig az egyik rajongója vagyok. Szerintem a kis fénypontok alkotta valóság-más egy egészen új dimenziót nyit meg. Máshogyan láthatunk dolgokat, kicsit olyan ez talán, mintha álmodnánk. Lehet mixelni is az éleset az életlennel, én ezt egyelőre még nem próbáltam ki, de egyszer majd mindenképpen, ezt is. Meg mindent :) 

 

Két ilyen típusú képem van, amit különösen kedvelek. Az egyik ez a szürkeárnyalatos(nak tűnő) kép, ami egy hullámzó tó felszínéről készült, a megannyi apró tündöklés és a sötétebb részek váltakozása egy igazán érdeke eredményt produkált. Nekem egyszerűsége miatt tetszik nagyon - eléggé minimalista, de ezzel együtt izgalmas kép.

 

A következő sorozat első képén az éppen liláskékben úszó  MüPát fotóztam a Lágymányosi-híd budai hídfőjéről. Az utolsó a sorban a másik szeretett bokeh-képem, mely a kedvenc hidamat, az Erzsébet-hidat ábrázolja, esti díszkivilágításban. 

 

 

Készült még ilyen stílusú kép az aug 20-i tüzijátékról (fent középen) és Trogirban a kikötőről is (lenti kép) de millió és egy újabb alkalmas téma van még a fejemben, tehát valószínűleg itt is lesz folytatás.

Egyelőre fogadjátok sok szeretettel ezt a pár képet!

 

 

Egy kis okosság a netről valahonnan:

bokeh: az életlen területen a csúcsfények szabályos alakúak és nem lágy kontúrral rendelkeznek.
Mivel a szóródási kör felveszi a rekesz alakját, így alapvetően befolyásolja a bokeh-t. Emiatt a drágább objektívekben sok rekeszlamellát alkalmaznak, olyan kialakítással, hogy a lehető legjobban megközelítsék a kör alakot. Ha kevés lamellából áll a rekesz, akkor sokszögesednek a csúcsfények. 

 

Holnap egy kicsit komolyabb témával jelentkezem, addig is szép napot és jó munkát mindenkinek!

 

Elda

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eldaphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr683251577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása