EldaPhotoBlog

"Minden egyszerű dologban ott van a csoda, csak meg kell találni a módját annak, hogy megláthasd! Ha pedig megláttad, miért ne örökítenéd meg, hogy osztozhass a csodában másokkal is?"

Kapcsolat

Kérdéseiddel, javaslataiddal keress meg bátran e-mailben vagy a Facebookon is írhatsz nekem!


eldaphoto@yahoo.com Eldaphoto a Facebookon

Köszönet

FotoArt Fotósiskola


Jamrik Vilmos

Kadosa Zoltán

Körber László

Kovács P. Attila

Láng István

Bodnár István

Farkas László


Modellek


Gyöngyösi Zsófia

Takács Ferenc


Dunaharaszti Városi Könyvtár


Táborosi Zoltánné



Családom



Kedves és családja

Nővérkém, sógorom és a Lányok

Anyukám

Referenciák

JeweleryShop

A felszerelésem

Eldus 2011.09.17. 09:52

 

... avagy felejtsd el a kocsit, a lakást és a családot. Minden pénzedet a felszerelésedbe fogod ölni ...

 

Ez volt az első, amivel szembesítettek bennünket a tanfolyamon, és igazuk volt. Sosincs elég semmiből, mindig van jobb, feljebb, mindig többet akarsz majd, hogy többet adhass. Viszont meg kell tanulnod azzal fényképezni, amid van. Ettől leszel igazán jó, mert felismered a hiányosságokat, és a kell, akár százezreket is áldozol azért, hogy pótold őket.

Fényképezőgép vázak:

Canon EOS 1000D

Ez volt az első digitális tükörreflexes vázam, tettem bele pár ezer expozíciót. Ő volt a társam az ismerkedés során, vele tanultam meg, hogy mi is az összefüggés a blende és a záridő közt. Soha egyszer sem használtam automata üzemmódban, az eredményekkel pedig mindig elégedett voltam. Aztán ahogy telt az idő, úgy fokozatosan rájöttem, hogy ami régen tetszett, ma már nem igazán.

Itt döntöttem úgy, hogy kellő alapismerettel rendelkezem ahhoz, hogy egy alaptanfolyamon részt vegyek, és jobban elmélyüljek a fotózás világában. A tanfolyamot még vele fejeztem be, de már megvolt a párom gépe, egy:

Canon EOS 450D

Azt vettük észre, hogy bár a kompozíció ugyanaz, a beállítások közel azonosak, mégis, a 450D valahogy szebb képeket készít. A Párom nem szakmabeli, ő csak hobbi szinten űzi a fényképezést. Erre nekem megfelelt az 1000D, viszont már nem hobbi szinten szerettem volna foglalkozni a fényképezéssel, így azt határoztuk, hogy vázat cserélünk. 
 

Canon EF-S 18-55 f3.5-5.6 IS kitobjektív és Canon EF 70-300 f4-5.6 IS USM teleobjektív

Gyakran járunk együtt fényképezni, ilyenkor egyikünknél a 18-55-ös kitobjektív, másikunknál pedig a 70-300-as teleobi van a gépre feltéve.

Az objektíveken Hoya UV szűrő és napellenző is van, ezek a sérüléstől és a szennyeződésektől is óvják az objektíveket, nem csak a becsillanásokkal szemben veszik fel a versenyt. Van egy cirkulár polárszűrőm is. Hamarosan be szeretnék szerezni egy szürkeszűrőt, húz a szívem a Szalajka-völgybe, vízesést fotózni :)
Tervezem később az objektívpark bővítését is, a non plus ultra egy L-es sorozat beszerzése lenne, de ez egyelőre csak álom. Annak viszont nagyon szép!

Canon Speedlight 580EX II rendszervaku

Ezzel aztán villoghatok :)
Különböző lágyító előtéteket szándékozom beszerezi hozzá, mert igen erős a villanása, de remekül ki is használom. Második redőnyre vakuzott éjszakai hangulatképek... A kedvenceim...

A többiek...

Büszke és boldog tulajdonosa vagyok továbbá egy Dörr A4 Alu állványnak, ami a Media Marktban kapható 6000 Ft-os Hama állványt simán veri, már csak a cserélhető fej miatt is. Jelenleg egyébként egy sima, általános 3 irányban mozgatható fej van az állványomon, de mindenre tudom használni. Panorámakép készítésénél, ha a kép közeli elemeket is tartalmaz, elég sok utómunkát igényel a teljes kép összerakása, de nem lehetetlen a küldetés. Tárgyfotózáshoz, tájkép készítéshez, makrózáshoz ideális, másra nem is nagyon használom. Imádom, hogy le tud menni spárgába :) Makrózáshoz Soligor közgyűrűket használok.


 

Hát ez az én kis gyűjteményem :) 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eldaphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr753233075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása